ENERGIJA LJUBAVI... 







U Manili se svake godine odražava velika svečanost  dodele prestižne nagrade Gusi  Peace Prize,  za mir, pojedincima  koji su najblistaviji primeri onih koji rade danas  na postizanju mira i opštem unapređenju i poštovanju ljudskog života, i dostojanstva svakog  živog bića na planeti. Gusi Peace Prize promoviše najbolja dostignuća, ideale i vrednosti, u cilju zaštite dostojanstva svih živih bića na planeti. Laureati za  ovu nagradu, koja je na nivou Nobelove nagrade  za  Azijski region, potiču iz različitih naučnih, kulturnih i duhovnih oblasti, a ono  što ih povezuje je  konačni cilj, suština  i poruka njihovog  dela-samoočuvanje, samospoznaja, kako bi život na planeti postao podnošljiv i moguć za sva  bića podjednako!


Jedan od ovogodišnjih dobitnika pomenutog priznanja je bio i Ruski laureat Vladimir Nikoljevič Megre, možda najneobičniji čovek sa  najneobičnijim delom u istoriji dodele ovog priznanja. Gospodin Megre je ovogodišnji dobitnik Gusi Peace Prize za književno delo-ediciju knjiga Zvoneći Kedri Rusije. Oni koji su imali prilike da se susretnu sa  ovim delom znaće o čemu je reč, i sigurno će se složiti da je nagrada otišla u prave ruke.



Na ovogodišnjoj zvaničnoj svečanosti dodele Gusi Peace Prize u Manili, Vladimir Megre, se na najlepši mogući način obratio svim prisutnima, obraćajući se zapravo samoj stvoriteljki ovog dela, predajući nagradu  Njoj-Anastasiji-Zeni, kao najiskreniji beočug ljubavi. Njegov upečatljiv , sažet i nadahnuti govor,nikoga nije  ostavio ravnodušnim,jer je izrečen od srca i bez primesa oficijelne kurtoazije koja je uvek prisutna na takvim manifestacijama.

Predstavljanje gospodina Megrea je bio čist izraz bezuslovne ljubavi prema ženi koja je iz korena promenila njegov život ,misao i delanje, kao što je na isti, neobični i neopisiv  način promenila i osvetlila  živote i poimanja milionim onih koji su imali prilke da se susretnu sa njenim rečima. Istovremeno njegov govor  je bio i Oda svim ženama! Žena kao izvorište ljubavi, donosilac života, nežni kreator velike snage….


Poželeo je svim prisutnim muškarcima  da svako pronadje “svoju Anastasiju”, …lepu, jaku, inteligentnu zenu, koja će biti njihova “jasnooka vizija”, baš kao što je Anastasija iz Sibira-njegova.















Kao izdavači  ove  edicije knjiga  za Srbiju, naša ekipa je imala izuzetnu čast, da u svojstvu specijalnog gosta gospodina Megrea,  svojim umetničkim angažmanom proprati ovaj  veliki , sjajni skup, na kojem  su plesači trupe PERPETUUMDANCE iz Beograda, virtuozno predstavili  fragment iz svoje plesne predstave Hurry up, dajući jednu posebnu životnost i energiju ovom grandioznom događaju. Baš onako kako Anastasija govori: sa puno radosti, nadahnuća, uzvišenosti.












Коментари

Популарни постови