I....kao što je  rekla Anastasija - dodeliti svakome ko želi, besplatno, jedan hektar zemlje..


U Rusiji je donet nacrt zakona koji predviđa mogućnost da u regionu dalekog istoka Rusije, svaki građanin Rusije može dobiti jedan hektar zemlje, u početku na besplatno korišćenje pet godina, a zatim u vlasništvo bez nakande ako je zemlju koristio za obavljanje bilo kakvih aktivnosti koje nisu zabranjene ruskim zakonima.


U Srbiji,  nažalost niko o sličnom ni ne pomišlja... 

Dok se nešto u  tom smislu  ne dogodi, POSADITE ŠUMU IZ SVOJE FOTELJE.... http://www.maraquia.com






MOSKVA - Oko 30 miliona građana Rusije spremno je da se preseli na Daleki Istok i tamo se stalno nastani ako bi besplatno dobili zemlju, rekao je ministar za razvoj Dalekog Istoka, Aleksandar Galuška, objavljujući podatke ankete Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

U Rusiji je u petak počela javna rasprava o nacrtu zakona o besplatnoj dodeli zemlje na Dalekom Istoku, preneo je Tas.


"Besplatno davanje zemljišta je moćan potencijal za osvajanje naših Istočnih teritorija i radikalnog, skoro šestostrukog povećanja broja stanovnika, sa 6,4 miliona na 36 miliona ljudi", rekao je Galuška.


Prema njegovim rečima, istraživanje VCIOM je pokazalo da je među onima koji žele da se presele na Daleki Istok 1,5 puta više mladih.


Besplatno davanje zemljišta je moćan potencijal za osvajanje naših Istočnih teritorija i radikalnog, skoro šestostrukog povećanja broja stanovnika, sa 6,4 miliona na 36 miliona ljudi rekao je ministar za razvoj Dalekog Istoka, Aleksandar Galuška.


Kako je saopštila pres služba Ministarstva za razvoj Dalekog istoka, 28 odsto ispitanika htelo bi da na dobijenoj parceli vodi samostalno domaćinstvo, 19 odsto bi postali farmeri, a 16 odsto samo želi da promeni mesto boravka.


Nacrt zakona predviđa mogućnost da u tom regionu svaki građanin Rusije dobije jedan hektar zemlje, u početku na besplatno korišćenje pet godina, a zatim u vlasništvo bez nakande ako je zemlju koristio za obavljanje bilo kakvih aktivnosti koje nisu zabranjene ruskim zakonima.


U slučaju da je nije tako koristio, ona će mu biti oduzeta.


Stranci neće imati mogućnost da koriste zemlju.


Predviđeno je da se zemljište dodeljuje po pojednostavljenoj proceduri, bez katastarskih radova, što će znatno uprostiti proceduru dodele.


Zemljište će moći da se preuzme ne izlazeći iz kuće, preko Interneta, jer je ministarstvo razvilo elektronski servis zasnovan na katastarskim kartama.


Demo verzija servisa će biti prezentovana početkom septembra na prvom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.


Po mišljenju Galuške, nacrt zakona o davanju zemlje građanima Rusije se uklapa u plan ubrzanog razvoja Dalekog Istoka. Ruska vlada je utvrdila Savezni ciljani program za razvoj Kurilskih ostvra i izabrala prvih šest investicionih projekata sa ukupnim obimom privatnih investicija od 128 milijardi rubalja (dve milijarde evra) koji će dobiti državnu podršku za infrastrukturu.


Krajem juna formirane su prve tri teritorije za primarni razvoj u Habarovskom kraju i Primorju.








Коментари

Популарни постови